Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Lekker slapen met Olwen Wilson slaapmethode

Wanneer je kind veel moeite heeft om ’s avond in te slapen of ’s nachts veelvuldig wakker te worden, dan zou je de Wilson-methode eens kunnen proberen. Olwen Wilson is een Engelse dokter die een slaapmethode heeft ontwikkeld die bij 95% van alle kinderen binnen drie dagen heeft geresulteerd in doorslapen .De methode kan toegepast worden vanaf de leeftijd van zes maanden tot vier jaar. Wilson is ervan overtuigd dat dat kinderen enkel slapen wanneer zij zich volledig veilig voelen. Om dit te bereiken zou je de volgende vier stappen moeten aanhouden:

 • Houd het standaard bedritueel aan zoals jij en/of je partner en je kind dat gewend zijn.
 • Hierna blijf je in de kamer, in het zicht van je kind, maar uit de buurt van het bed.
 • Probeer je niet te laten verleiden om je kindje op te pakken als hij of zij niet wilt slapen of huilt. Loop naar je kindje toe om kort te knuffelen en doe dan weer een stap naar achteren.
 • Herhaal deze stap totdat je kindje in slaap valt en heb geduld. Wanneer je deze methode volhoudt, zien de meeste ouders na drie dagen resultaat.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email