Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Meer moeders krijgen kinderen na hun 35ste

7Het aantal Amerikaanse vrouwen die pas kinderen krijgt na de leeftijd van 35 blijft stijgen , blijkt uit nieuwe gegevens van Centers for Disease Control and Prevention.

De gemiddelde leeftijd van vrouwen bij hun eerste geboorte is gestegen in de afgelopen 4 decennia. ” We zijn zeker zien dit in onze praktijken , ” zegt Dr Rebecca Starck , voorzitter van de afdeling van de regionale verloskunde en gynaecologie bij Cleveland Clinic .

Gegeven dat wat we weten over de risico’s van zwangerschap op latere leeftijd, moeten we ons zorgen maken? ” Een gezonde vrouw van 40 jaar oud kan een veel minder risicovolle zwangerschap hebben dan een gezonde 28-jarige “, zegt Starck , vooral wanneer zij haar lichaam voorbereidt op de zwangerschap met gezonde voeding en beweging. En eenmaal zwanger kan goed eten, het aankomen van een gezonde hoeveelheid gewicht en het vermijden van schadelijk gedrag zoals roken ook een groot verschil maken.

Het nieuwe rapport toont ook aan dat doordat de leeftijd bij vrouwen die de eerste keer moeder worden hoger ligt, zij over het algemeen goed opgeleid zijn en meer kans hebben op betere middelen door hogere inkomens dan vrouwen die jonger moeder worden.

Vrouwen van ouder dan 35 worden echter nog steeds met meer risico’s en complicaties geconfronteerd . Bijvoorbeeld, met de risico’s van het hebben van een kind met een genetische aandoening die stijgen na je 40ste.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email