Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Mensen met kinderen leven langer

ouders blijerHoewel er vaak geklaagd wordt dat het hebben van kinderen tot additionele stress leidt, blijkt uit diverse studies dat het ouderschap tot een langere levensverwachting.

Dit wordt bevestigd door de meest recente studie van Esben Agerbo van de Universiteit van Aarhus in Denemarken. Kinderloze vrouwen zouden een  sterftecijfer kennen dat vier keer hoger ligt dan die van moeders, waar het steftecijfer van kinderloze mannen één keer hoger ligt dan dat van vaders.

Dat ouders langer leven dan mensen zonder kinderen, komt onder meer omdat ouders een positievere levensvisie hebben die die vaak gepaard gaat met een kinderwens. Bovendien wordt geconcludeerd dat mensen met ouderlijke verantwoordelijkheden zichzelf verplicht voelen om hun gezondheid in de gaten te houden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email