Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Schilder verandert corrigerende helmen voor baby´s in artistieke creaties

helmDe in Washington gevestigde kunstenaar Paula Strawn brengt vreugde in gezinnen met baby’s die corrigerende helmen moeten dragen. Door het beschilderen van de corrigerende helmen zijn deze fantastisch geworden en per baby, op maat ontwerpen.

Een corrigerende helm wordt gebruikt om zuigelingen met een plat hoofd te helpen het weer in de juiste vorm te krijgen. De aandoening is goed te behandelen, de meeste corrigerende helmen zijn alleen effen en wit. Volgens de kunstenaar, voelen veel mensen zich ongemakkelijk hierbij en vermijden zij oogcontact met de baby wanneer deze een helm draagt. Met de artistieke creaties van Strawn , krijgen ouders en kinderen complimenten en nieuwsgierige vragen in plaats van medelijden of bezorgde blikken. Ze zegt: “Vaak creëert het een kans om een ​​gesprek te hebben en uit te leggen wat de helm is en dat het niet eng is.”

Strawn schilderde haar eerste helm als een gunst voor een vriend, wiens kleindochter een hoofd – shaping helm moest dragen. Haar vriend zei: “Alsjeblieft verf dit lelijke ding! ” en dus deed de kunstenaar dat. Toen de arts van de baby de prachtige creatie van Strawn zag, spoorde hij haar aan om visitekaartjes en flyers in zijn kantoor te leggen. Sindsdien hebben de helmen van Strawn gretig aftrek genomen door families door de hele Verenigde Staten .

In de afgelopen 12 jaar , heeft Strawn meer dan 1.200 helmen ontworpen voor baby’s. De aangepaste ontwerpen zijn gevarieerd en uniek, en variëren van sport logo’s tot beroemde kunstwerken . De kunstenaar ziet de helmen meer dan werk. ” Ik kan dit nauwelijks werk noemen, ” zegt ze, ” Ik word betaald om plezier te hebben. “

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email