Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Tweetalige opvoeding verbetert oplossingsgerichtheid

Hersenen van baby’s die tweetalig worden opgevoed, reageren sterker op nieuwe, onbekende geluiden. Tweetaligheid blijkt daarbij niet alleen positieve invloed te hebben op de taalvaardigheden, maar ook op de algemene ontwikkeling van kinderen. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

In hun onderzoek werden de hersenen van baby’s die alleen in het Engels en baby’s die in het Spaans en Engels werden grootgebracht gescand. De baby’s waren 11 maanden oud tijdens het onderzoek. De baby’s kregen vervolgens allerlei bekende en onbekende klanken te horen.

Uit de hersenactiviteit van de baby’s werd duidelijk dat tweetalige baby’s veel gevoeliger reageerden op alle bekende en onbekende klanken. Gebieden in de voorste hersenen toonden meer activiteit aan dan bij baby’s die alleen in het Engels werden opgevoed. Deze gebieden zijn ook belangrijk voor het oplossen van problemen en bij concentratietaken.

Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten dat baby’s die in tweetalige huishoudens opgroeien al voordat ze beginnen met praten worden getraind in allerlei cognitieve taken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email