Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar moet je aan denken als je de deur uitgaat met je baby?

baby op padWanneer je net een baby hebt, is uit de deur gaan een stuk minder spontaan dan je misschien gewend was. Heb je zelf niet zoveel nodig als je even op pad gaat, met een baby is dat wel anders. Dat hoeft je absoluut niet te beletten om toch buiten de deur te gaan. Wel is het handig om een bezoekje buiten de deur goed voor te bereiden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en iedereen kan ontspannen van het uitje. Om je te helpen bij je voorbereiding vind je hieronder een overzicht van de dingen waar je in elk geval aan zou moeten denken om mee te nemen.

Voeding en gerelateerde producten

Als je borstvoeding geeft, heb je de voeding al bij je. Wel is het slim om een voedingsbeha te dragen en een eventuele doek mee te nemen om je te bedekken als je in het openbaar gaat voeden. Wanneer je je kindje kunstvoeding geeft, zorg er dan voor dat je afgekoeld gekookt water meeneemt in de juiste hoeveelheid (liefst wat meer voor de zekerheid) en ook poeder meeneemt in een zogenaamde poedertoren. Je kunt de flesvoeding beter nooit van tevoren maken, aangezien je reeds bereidde kunstvoeding maar kort mag bewaren. Neem ook een slabbetje en eventuele spuugdoekjes mee voor je baby.

Knuffels en speen

Wanneer je baby het fijn vind om op een speentje te sabbelen, neem die vooral dan mee. Ook een knuffeltje waaraan je baby gehecht is, is slim om mee te nemen ter ontspanning van je kindje.

Luiers en gerelateerde producten

Eenmaal op pad, is het verschonen van je baby heel waarschijnlijk. Wanneer je naar een openbare ruimte gaat, is het slim om vooraf na te gaan of je je kindje daar kunt verschonen. Veelal is hiervoor een speciale ruimte voor ingericht. Denk aan luiers, luierdoekjes en een hydrofiele luier om over het verschoonkussen heen te leggen.

 

Luiertas 

Om al je spullen mee te kunnen nemen, is een luiertas heel handig om te hebben. Luiertassen bevatten vaak standaard een matje om je kindje op te verschonen, en diverse vakken om je spullen handige vindbaar kunt opbergen. Wanneer je vaker de deur uitgaat is het goed altijd even te controleren of je niet nog wat dingen moet aanvullen. Heb je nog genoeg luierdoekjes? Moeten je spuugdoekjes in de was en vervangen worden door schone doekjes? En zitten er niet stiekem onnodige dingen in je luiertas die hem onnodig zwaar maken?

Overig

Om het bezoekje ontspannen te houden voor moeder en kind, zeker wanneer je kindje nog heel klein is, is het goed niet te lang weg te blijven. Wanneer het druk is, krijgt je baby veel prikkels en kan daardoor heel onrustig en moe worden. Houd daar rekening mee. Vooral in het begin, wanneer je baby nog enkele weken oud is, is een bezoekje van maximaal een uur een goede indicatie.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email