Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Winkelen is goed voor de ontwikkeling van een kind

winkelenHet meenemen van een peuter met winkelen kan daadwerkelijk helpen in de sociale , intellectuele en zelfs motorische ontwikkeling van je kind, blijkt uit een nieuwe Britse studie. De interactie tussen ouder en kind tijdens het winkelen helpt jongeren bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en bevordert geluk – zelfs als een schreeuwende peuter op dat moment hele andere signalen af lijkt te geven. Het van winkel naar winkel gaan geeft daarbij veel prikkels geven door de continue verandering van omgeving.

Volgens de gezamenlijke studie van de Universiteit van Oxford en de Open Universiteit , zijn winkeluitstapjes trips net zo gunstig voor de ontwikkeling van een kind als schilderen of teken activiteiten. De twee universiteiten trokken deze conclusies na het bestuderen van de resultaten van een economisch onderzoek in Duitsland. Dit onderzoek keek naar de dagelijkse routines en gewoonten van 800 ouders met twee en drie -jarigen. Het hogere gepercipieerde niveau van geluk werd gezien onder de kinderen die hadden deelgenomen aan activiteiten zoals kunst, kunstnijverheid en winkelen.

Onderzoekers Professor Paul Anand en dr. Laurence Roope voegden hieraan toe dat hoe meer kleuters werden blootgesteld aan winkelen, hoe gelukkiger ze leken te zijn , en meer ontwikkeld waren in hun dagelijkse vaardigheden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email