Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Eerste Kamer akkoord met wetsvoorstel verbetering kinderopvang

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van minister Asscher van Sociale Zaken Werkgelegenheid goedgekeurd waarin wordt geregeld dat de veiligheid en daarmee de kwaliteit van de kinderopvang wordt verbeterd.

Vanaf 1 juli 2013 zijn medewerkers in de kinderopvang met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van vóór 1 maart 2013 verplicht een nieuwe VOG aanvragen. Op deze wijze kan worden gecontroleerd of de betreffende medewerker in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd dat niet passend is in combinatie met het werken in de kinderopvang . Sinds 1 maart 2013 worden medewerkers in de kinderopvang al continu gescreend op nieuwe strafbare feiten die een belemmering vormen bij het werken met kinderen.

In het wetsvoorstel is ook opgenomen dat met ingang van 1 juli 2013 er een wettelijke meldplicht bij gewelds- of zedendelicten in de kinderopvang geldt. Dit betekent dat werkgevers vanaf 1 juli verplicht zijn te overleggen met de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs als zij aanwijzingen hebben dat een werknemer seksueel of ander geweld gebruikt tegen een kind.

Ook de verantwoordelijkheid van gastouderbureaus voor de kwaliteit van de opvang van de bij hen aangesloten gastouders wordt aangescherpt. Vanaf 1 juli kan niet alleen de gastouder, maar ook het gastouderbureau aangesproken worden op de manier waarop al dan niet wordt voldaan aan de kwaliteitseisen door de gastouder.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email