Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een thermometer baby?

Een gezonde temperatuur

Het is belangrijk dat je baby goed op temperatuur blijft, omdat dit iets zegt over de gezondheid van je baby. Wanneer je baby een normale temperatuur heeft, dan ligt deze tussen de 36,5 en 37,5 graden Celsius. Handjes en voetjes kunnen altijd wat kouder aanvoelen, maar dat is niet erg.

De eerste week van je pasgeboren baby, wordt je baby elke dag getemperatuurd door de kraamhulp Erna hoef je je baby niet meer op dagelijkse basis te temperaturen. Toch is het wel belangrijk altijd alert te zijn op de temperatuur van je baby. Dit doe je door regelmatig in het nekje van je baby te voelen of het niet te warm of koud aanvoelt. Als het voorkomt dat je baby voor je gevoel te koud of warm aanvoelt, gebruik dan een thermometer om de lichaamstemperatuur van je baby exact na te gaan. Wanneer je baby nog geen 3 maanden oud is, mag hij nog geen koorts hebben. Ook nadat je baby 3 maanden oud is, is het belangrijk alert te blijven op zijn temperatuur.

Welke thermometer koop ik voor mijn baby?

Er zijn verschillende thermometers die je kunt gebruiken voor je kindje. Deze zijn niet allemaal even geschikt. Om ervoor te zorgen dat je een veilige thermometer voor je baby aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Een digitale thermometer: dit is de meest gebruikte thermometer. Hij is snel met meten, betrouwbaar (mits rectaal gebruikt) en redelijk goedkoop. De goedkopere variant kun je kopen tussen de 4 en 8 euro.  Er zijn ook duurdere varianten tot wel 20 euro. Wanneer de meting is afgerond, geven de meeste digitale thermometers een signaal en kun je de thermometer gemakkelijk aflezen. Een nadeel van een digitale thermometer is dat de batterij snel opraakt. Zorg er daarom altijd voor dat je een reserve thermometer in huis hebt.
 • Oorthermometer: dit zijn dure thermometers en verdienen geen voorkeur omdat via het oor over het algemeen minder betrouwbaar de temperatuur kan worden gemeten. Deze thermometer is niet geschikt voor baby’s.
 • Speenthermometer: een speenthermometer meet de temperatuur van je baby via een speen die een tijdje in de mond gehouden dient  te worden.  Behalve dat het meten van de temperatuur via de mond minder betrouwbaar is dan via de anus (rectaal), wordt deze thermometer ook afgeraden omdat baby’s de thermometer vaak niet lang genoeg in de mond houden, wat de meting van de temperatuur nog minder betrouwbaar maakt.
 • Voorhoofdthermometer of slaapthermometer: deze thermometer wordt op het voorhoofd of tegen de slapen in het gezicht gelegd om de temperatuur te meten. Ten opzichte van gewone koortsthermometers zijn ze redelijk prijzig, maar daar staat tegenover dat ze wel erg comfortabel te gebruiken zijn. Ook kunnen ze de lichaamstemperatuur binnen enkele seconden meten. Helaas zijn voorhoofd- of slaapthermometers niet de meest betrouwbare koortsthermometers.

Bekende merken thermometers baby

Er zijn verschillende merken thermometers voor je baby. Een aantal bekende merken zijn de volgende:

 • Alecto: Alecto babycare producten zijn uitstekende producten voor een goede prijs. Alecto producten, waaronder thermometers voor je kind worden uitvoerig getest op kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Alecto biedt gezinnen de mogelijkheid producten en oplossingen te kopen die binnen elk budget passen. Naast thermometers voor baby’s en kinderen ontwikkelt Alecto ook andere babyartikelen zoals babyfoons, flessenwarmers, weegschalen, food processors en veiligheidsartikelen. Een compleet assortiment dus, zodat je en je kind niets te kort komen. Bekijk hier Alecto thermometers.
 • Braun: Braun is een Duits kwaliteitsmerk op het gebied van allerlei elektrische apparaten, waaronder thermometers voor je baby en kind. De thermometers van Braun zijn van een onverwoestbare kwaliteit vanwege hun betrouwbaarheid, lange levensduur en duurzaamheid. De gepatenteerde technologie van Braun’s thermometers, de ThermoScan®, wordt beschouwd als maatstaf voor nauwkeurigheid. Oorthermometers van Braun worden door medische personeel door heel Europa gebruikt en bevelen hem ook aan. Bekijk hier Braun thermometers.
 • Beurer: Beurer is een specialist in producten voor gezondheid en wellness voor kinderen en volwassenen. Zij heeft momenteel een assortiment dat bestaat uit ruim 120 producten, waaronder thermometers wanneer je kind koorts heeft. Beurer biedt thermometers aan voor het voorhoofd, het oor of normaal gebruik en heeft zodoende een evenwichtig aanbod voor elke methode die je kiest. De Beurer thermometers zijn van een hoge kwaliteit en kennen een relatief lage prijs. Bekijk hier Beurer thermometers.
 • Topcom: Topcom biedt allerlei praktische apparaten aan die jou ondersteunen in de verzorging van je baby. Zo bevat het assortiment van Tomcom onder meer flesverwarmers, babyfoons en thermometers. De thermometers van Topcom zijn op verschillende plekken (online) aan te schaffen. De kwaliteit is hoog, de prijs over het algemeen ook iets meer dan gemiddeld. Bekijk hier Topcom thermometers.
 • Medisana: Medisana werkt er continu aan om gezondheidsproducten te ontwikkelen die mensen helpen om hun eigen gezondheidstoestand op een  zelfbewuste manier te monitoren, ook de thermometers voor baby, kind en volwassene vallen hieronder. Bij Medisana vind je een variatie aan thermometers waar je echt op kunt vertrouwen. Medisa heeft ook thermometers die contactloos zijn waarmee je snel en efficiënt, zelfs tijdens het slapen, de temperatuur van je baby en kind kunt opmeten. Bekijk hier Medisana thermometers.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je thermometer of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken koortthermometers en hier alle merken badthermometers.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email