Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Meer zonne-uren voor ivf-behandeling vergroot kans op baby

Meer zonne-uren lijken de kans op een levend geboren kind na een ivf-behandeling positief te beïnvloeden.

Dit is de conclusie van fertiliteitsexpert Frank Vandekerckhove. Vandekerckhove is kliniekhoofd van de afdeling reproductieve geneeskunde aan de Gentse Vrouwenkliniek en gaf over het effect van de zon op het succes van een ivf-behandeling onlangs een presentatie gegeven op het jaarlijkse congres van de European Society of Human Reproduction and Embryology in Lissabon.

Voor het onderzoek verzamelde Vandekerckhove gegevens van circa 12.000 vrouwen die tussen januari 2007 en december 2013 in zijn kliniek een ivf-behandeling ondergingen. Hun gegevens vergeleek hij vervolgens met de gemiddelde maandelijkse temperatuur en de hoeveelheid neerslag en zonneschijn in diezelfde periode.

“Op die wijze observeerde ik dat de vrouwen die meer zon te zien kregen in de maand voor hun ivf-behandeling, meer kans hadden om negen maanden na die behandeling hun kind levend op de wereld te zetten.” Vandekerckhove onderstreept dat zijn onderzoeksbevindingen nog geen therapeutische implicaties kunnen hebben. Hiervoor zou eerst nader onderzoek moeten plaatsvinden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email