Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Welkom op zwangerenouder.nl, de site die (aanstaande) ouders eerlijke en realistische informatie geeft over zwanger- en ouderschap.

Nieuws

 • Friday, 25 September 2020

  Van woensdag 30 september tot zondag 11 oktober is er dit jaar weer Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is: ‘En Toen’. In de themaboeken wordt teruggegaan naar de geschiedenis van 3000 jaar voor Chr. tot nu.

  “En toen?”is de e…

 • Monday, 21 September 2020

  In deze corona periode is een kraambezoek aan een vriendin, familielid of buurvrouw niet vanzelfsprekend. Veel ouders kiezen er in deze tijd voor om kraamvisite even af te houden. Dat is goed denkbaar, omdat de kans op besmetting aanwezig is en dat is het laa…

 • Sunday, 30 August 2020

  Op het moment dat je kinderen krijgt (en eigenlijk ervoor al) is het zaak dat je de juiste eerste hulp spullen on huis hebt. Maar wat moet een EHBO door ofwel een verbandtrommel nu precies bevatten?

  Alhoewel je altijd persoonlijke aanvullingen kunt doen, b…

 • Friday, 8 May 2020

  Uit de onderzoeken blijkt dat kinderen tot nu toe mildere klachten van het coronavirus hebben, en ook het aantal sterfgevallen laag is. Arts-viroloog Anne Wensing van UMC Utrecht verwijst hierbij naar een publicatie van onderzoek van ‘het Chinese RIVM’ dat in…

 • Thursday, 7 May 2020

  Wanneer je zwanger wilt worden, ben je vaak al veel zaken aan het voorbereiden van wat nodig is, maar denk je ook aan je zorgverzekering? Tijden je zwangerschap, bevalling en kraamtijd krijg je te maken met extra zorgkosten, dus het is goed om vooraf na te ga…

 • Wednesday, 6 May 2020

  Elk jaar worden er in Nederland 3000 – 4000 vrouwen gesteriliseerd. Er zijn verschillende manieren om je te steriliseren.

  Zo worden Filshie-clips gebruikt waarmee eileiders worden afgesloten en de zaadcel geen toegang meer heeft tot de eicel om deze t…

 • Tuesday, 5 May 2020

  Wist je dat je veel extra rechten hebt als je werkt en zwanger bent? Handig om eens door te nemen, omdat er niet altijd gebruik van wordt gemaakt maar dus wel mag!

  Je hebt recht op extra pauzetijd Als zwangere vrouw mag je tot maximaal 1/8 ste van je w…

 • Monday, 4 May 2020

  Mocht je graag zwanger willen worden, dan is het goed te weten dat de kans op een zwangerschap groter is aan het eind van de herfst en in de lente het kleinst. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Boston dat plaatsvond in Noord-Amerika en Dene…

 • Sunday, 3 May 2020

  In CBS-reeks Statistische Trends staan opvattingen over de timing van het ouderschap centraal. Heeft de volwassen Nederlandse bevolking een opvatting over wanneer het beste gestart kan worden met een gezin?

  Vinden mensen bijvoorbeeld dat eerst de oplei…

 • Saturday, 2 May 2020

  Steeds meer kinderen krijgen te maken met een scheiding van hun ouders. Co-ouderschap is steeds gangbaarder geworden in de afgelopen decennia. In geval van co-ouderschap wordt de zorg voor de kinderen gedeeld tussen de ouders en brengen de kinderen ongeveer g…

Mis je bepaalde informatie, nieuwsberichten, evenementen of leestips die je graag met andere (aanstaande) ouders wilt delen? Geef dit dan door aan de redactie!

Verder vind je op deze website:

Informatie

Aan de hand van de thema’s ‘Zwanger worden’, ‘Zwanger zijn’, ‘Bevalling en kraamtijd’, ‘Ouder en kind’ en ‘Ouderschap’ bieden wij je via de menubalk informatie aan door verschillende veelvoorkomende vragen te beantwoorden.

Evenementen

We houden je op de hoogte van leuke en informatieve evenementen in geheel Nederland op het gebied van zwanger- en ouderschap, zoals beurzen of andere gelegenheden die jij als (aanstaande) ouder met je partner, familie, vriendinnen of kind(eren) kunt bezoeken.

Leestips

We geven leestips op het gebied van zwanger- en ouderschap. Naast boeken kun je hierbij ook denken aan tijdschriften.