Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Geadopteerde kinderen en pleegkinderen hebben meer kans op foetale alcoholafwijkingen

Geadopteerde kinderen en pleegkinderen blijken meer kans te hebben op foetale alcohol syndromen en andere emotionele en fysieke omstandigheden die worden geassocieerd met prenatale blootstelling aan alcohol. Dit is een conclusie uit meer dan 30 studies die zijn uitgevoerd in Amerika en Rusland.

Onder de onderzochte kinderen ontdekten de onderzoekers dat het aantal alcohol gerelateerde afwijkingen – onder meer misvormingen , mentale achterstand en leerstoornissen – waren  negen tot 60 keer hoger dan de algemene bevolking.

” Het wordt steeds meer algemeen bekend dat dit een zeer hoge risico populatie is waar we echt  aandacht aan moeten besteden, ” zegt Phil Fisher , een psycholoog aan de Universiteit van Oregon in Eugene die pleeg -en adoptiekinderen studeert. Eén van de belangrijkste redenen dat kinderen belanden in een pleeggezin of in aanmerking komen voor adoptie omdat hun ouders problemen hebben met misbruik van middelen.”

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email