Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Groot deel van baby’s eet te vroeg vast voedsel

Etende babyAmerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 93% van de ouders hun kind al eerder dan de aanbevolen leeftijd van 6 maanden introduceert met vast voedsel.

Onderzoekers van de Centers for Disease Control en Prevention in de VS, die 1.334 moeders ondervroegen, kwamen tot deze conclusie. Daarnaast ontdekten zij dat 40% van hen vast voedsel zelfs al introduceerden voordat hun kind de leeftijd van vier maanden oud bereikt had. Nog zorgelijker was dat baby’s van  9% van de moeders al vast voedsel kreeg aangeboden voordat ze waren vier weken oud waren.

De onderzoekers beschrijven in hun studie dat het bij armere, jonge en minder goed opgeleide moeders meer voorkwam dat zij vast voedsel eerder aanboden. Mogelijke redenen hiervoor zijn dat kunstvoeding wordt gezien als een dure optie en de mythe dat baby’s beter slapen als zij vast voedsel hebben gegeten.

Professionals in de gezondheidszorg lijkt het gedeeltelijk te wijten dat vast voedsel al zo vroeg aan kinderen wordt gegeven. 50% van de moeders die hun baby te vroeg vast voedsel gaven, gaven namelijk bij de onderzoekers aan dat hun zorgverzekeraar of arts hen dit advies had gegeven.

De onderzoekers waarschuwen naar aanleiding van deze resultaten dat het geven van vast voedsel aan baby’s voordat ze zes maanden oud zijn een verhoogd risico met zich meebrengt dat zij chronische ziekten zoals diabetes en coeliakie ontwikkelen. Zij vrezen ook dat het voortijdig invoeren van vaste voedsel het risico obesitas bij het kind op latere leeftijd vergroot.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email